• Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Bij cliché vind je een eigenzinnige selectie van zowel vrouwen- als mannenkledij met de nadruk op kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid. Zo worden er enkel merken en producten uitgekozen waarbij tijdens de productie en of de keuze van de materialen respect wordt opgebracht voor de omgeving, mens en natuur. 

Cliché cares about what you wear.

 clothes, carefully selected

Wintervacht
Opgericht door 2 Nederlandse designers die oude dekens recycleren tot een draagbare ‘wintervacht’. Dit resulteert in unieke winterjassen, wanten en headbands voor zowel vrouwen als mannen.
Rhumaa
Een Nederlands/Zuid-Afrikaans sociaal geëngageerd modehuis. Rhumaa richtte een eigen vereniging op die zich inzet voor de ontwikkeling en het empowerment van kansarmen in Zuid-Afrika dewelke via elke aankoop rechtstreeks gefinancieerd wordt. Er wordt gebruik gemaakt van hoogkwalitatieve materialen en geproduceerd in Portugal.
Soko
Handgemaakte juwelen uit Kenya waarbij inspanningen worden geleverd om de productieketen zo kort mogelijk te houden. Daarnaast worden waar mogelijk gerecycleerde grondstoffen gebruikt. Dit resulteert in unieke juwelen vervaardigd door kansarme ambachtsmannen voor een eerlijk loon.
Kings of indigo
Jeansproducten die worden gemaakt van biologisch en gerecycleerd katoen (GOTS gecertificeerd) zonder gebruik te maken van chemicaliën. Het merk investeert voortdurend in de zoektocht naar vernieuwende wastechnieken om waterverbruik en vervuiling te beperken.
Shenanigan
Kleurrijke boxershorts handgemaakt uit West- Afrikaanse wax prints. Het verantwoord productieproces vindt plaats in Senegal.
Ashanti design
Interieuraccesoires met Zuid- Afrikaanse flair. Handgeweven of -gevlochten door ambachtsmannen in Afrika. De stoffen van de poefs en kussenslopen worden gemaakt van de overschotten gecreëerd bij het uitsnijden van t-shirts.
Meer weergeven